[O2] oświetlenie bagażnika - dołożenie 2 lampki O2 FL - Tour

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DJ MŁODY
    RS
    • 2007
    • 5908
    • Octavia II (1Z3)

Zamieszczone przez bohen
    Dioda ta powoduje, że prąd może płynąć tylko w jednym kierunku. Ale powiem szczerze, że nie mam zielonego pojęcia po cholerę jest ona w tej lampce.
    np. możesz wziąć tego plusa do alarmu i będziesz miał alarm z otwartej klapy bagażnika ( jest po to aby + był + z lampki a nie jakimś nie chcianym i żeby sygnał do alarmu był właściwy )

a tak na poważnie gdyby na obwodzie z lampki na kabelku masy pojawił się plus aby nie było bum
    pozdrawiam Adam
    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• kris17009
      Ambiente
      • 2012
      • 235

mkania777, ja mam co prawda pojedynczą lampkę ale z żarówką LED W5W i nie ma żadnych problemów. Błędów nie będzie bo te lampki nie są kontrolowane - jak np. podświetlenie rejestracji gdzie samo włożenie LED wywala błąd spalonej żarówki na zegarach.

Moja furka:
      -------------------------
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60516

Komentarz

• gisek
        Drive
        • 2012
        • 76

A ja mam problem ponieważ u mnie lampka nie pali się wcale, a żarówka jest prawna, czyżby włącznik nie działał?

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

A ja trochę inaczej na temat oświetlenia bagażnika. Warto zamontować dodatkowy wyłącznik tego oświetlenia w miejscu łatwo dostępnym. Tak naprawdę światło w bagażniku jest potrzebne jedynie w środku nocy, a te przypadki są dość rzadkie. Większość przypadków korzystania z bagażnika jest w dzień i światło nie potrzebne. Czasami jest też potrzeba jazdy z otwartym bagażnikiem. Mam taki wyłącznik zamontowany już około 10 lat, jest stale w pozycji wyłączonej, i naprawdę bardzo rzadko z niego korzystam. W pozycji włączonej światło gaśnie po zamknięciu klapy.

Komentarz

• gisek
            Drive
            • 2012
            • 76

Teraz jestem bogatszy o cenną informację. Jak podaję zasilanie na żarówkę, to świeci. Znaczy, ze jest jakaś przerwa chyba na masie.

Komentarz

• matompra
              Ambiente
              • 2010
              • 220

witam, ja dodatkową lampkę dałem po drugiej stronie ale nie w oryginalnym miejscu tylko głębiej do bagażnika, na boczku. uważam że głęboko wnętrze właśnie nie jest doświetlone i tam jest najciemniej, z przodu bagażnika jest jaśniej. a poza tym zastanawiam się czy nie zamontować takiej lub innej lampki ale od wewnątrz na klapie bagażnika, jak się ją odtworzy to ładnie oświetla obszar przed autem i ładnie oświetla bagaż przed włożeniem, szczególnie jak klapa jest wysoko otwarta
              Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
              Była:
              Jest:
              1) Octavia 1,4 TSI

jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis

Komentarz

Pracuję...